Info

Over Skyhall

 • Het iconische gebouw op Brussels Airport dat volledig en duurzaam werd gerenoveerd tot een unieke evenementhal. 
 • Een toplocatie voor uw premiumevenementen zoals productlanceringen, team- en klantenevents, lezingen, tentoonstellingen, persconferenties enz. 
 • Een ligging pal in het hart van Europa, vlot te bereiken met auto, trein of bus, of per vliegtuig voor uw internationale gasten.

 

Wat heeft Skyhall u te bieden?

 • Een premium eventlocatie met architecturaal karakter en een verbluffend zicht op de vliegtuigen en de startbaan. 
 • 6.100 m2 ruimte verdeeld over twee verdiepingen: 
  • Verdieping 1 (niveau -1): 2.900 m2
  • Verdieping 2 (gelijkvloers): 3.100 m2
 • Een capaciteit tot 2.500 personen. 
 • Een locatie voor alle mogelijke opstellingen (cocktail/walking dinner, theater, banquet/seated dinner, …). 
 • Het 4* Sheraton hotel, waar uw gasten in alle luxe kunnen overnachten, bevindt zich op wandelafstand. 
 • Een ervaren klantendienst die u persoonlijk zal bijstaan voor, tijdens en na uw evenement.

 

HOE KUNNEN WIJ SAMEN MET U EEN ONVERGETELIJK EVENEMENT ORGANISEREN?

Bezorg ons uw contactgegevens via het contactformulier of stuur een mail naar skyhall-events@brusselsairport.be. Het Skyhall-team begeleidt u graag persoonlijk om een voorstel op maat uit te werken.

 • Ontdek ons unieke aanbod en onze preferred partners in onze brochure 

 

EEN VLEUGJE NOSTALGIE: ONTDEK DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN SKYHALL

De ‘Skyhall’, een parel van het naoorlogs modernisme in ons land, is volledig gerenoveerd en staat klaar voor uw onvergetelijke en exclusieve evenementen! 

Het ontstaan van Skyhall gaat terug naar 1958 toen de architecten Maxime Brunfaut, Géo Bontinck en Joseph Moutschen de opdracht kregen een volledig nieuwe luchthavenstructuur te ontwerpen, om de vele internationale bezoekers van ‘Expo 58’ te ontvangen naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling.  

Het functionele, modernistische luchthavencomplex werd logisch opgebouwd rond de imposante transithal: een hal van 100 m lang, 55 m breed en 18 m hoog. De hele hal wordt overspannen door een aluminium dakconstructie die wel lijkt te zweven op slanke, A-vormige kolommen. De gebogen vorm van het dak loopt op naar de glasgevel en trekt zo de blik naar omhoog, naar het luchtruim. Als een voorproefje van het vliegavontuur dat eraan komt…  

Alles wat ons land aan de wereld wilde tonen, kwam samen in deze Skyhall: architectonische durf, artistiek lef, technisch vernuft en een doordacht gebruik van nieuwe materialen als beton en aluminium.   

Het is evident dat dit pareltje van de modernistische architectuur in België voor toekomstige generaties bewaard moest blijven. Daarom liet Brussels Airport dit emblematische gebouw in zijn oorspronkelijke luister herstellen en voorzien van de modernste technologie.  

Zo werd bij de renovatie van de Skyhall ook maximaal ingezet op duurzaamheid. Al het glas in de gevels werd vervangen door hoogrendementsglas. In het dak kwam – naast moderne HVAC- en brandbestrijdingstechnieken – ook bijkomende isolatie. De bestaande lichtarmaturen in het plafond werden gereinigd en opnieuw gespoten en voorzien van energiezuinige ledverlichting.  

Bestaande elementen werden waar mogelijk hergebruikt. De typische borstweringen en de authentieke natuurstenen vloer zijn hiervan de meest opvallende voorbeelden.  

Wie vandaag de ruimte binnenstapt, krijgt hetzelfde overweldigende gevoel van ruimtelijkheid als meer dan 60 jaar geleden. De hal zelf lijkt dan wel nauwelijks veranderd, toch beantwoordt ze vandaag aan de hoogste comfort- en veiligheidseisen.  

En zo werd Skyhall een van de bijzonderste evenementenhallen in het hart van Europa. 

Ook u kan uw evenementen laten doorgaan op deze toplocatie! 

Contacteer ons

Nog meer weten? Lees het boek Skyhall hier